Levert Avans maatwerk bij persoonlijke ontwikkeling?

23 November 2015 by khhaasbr in Uncategorized 0 comments
Levert Avans maatwerk bij persoonlijke ontwikkeling?

Hoe zorg je voor maatwerk bij de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers in een steeds groter wordende organisatie? Die vraag is mij bijgebleven na een energieke dag op het Zestor congres van afgelopen dinsdag.

Tijdens de plenaire aftrap stond die vraag al centraal. En de MovingTalent workshop die Aart en Linda daarna verzorgden was een mooi en praktisch antwoord op deze vraag. Want ja, in ideale situatie is iedere medewerker in staat om het gesprek te voeren met zijn leidinggevende over zijn wensen en behoeften. Maar zover is het nog niet.

Ik ervaar als Avans medewerker echt onbeperkte mogelijkheden als het gaat om mijn persoonlijke ontwikkeling, maar dan moet ik mezelf wel goed kunnen verwoorden. Dankzij mijn deelname aan MovingTalent ben ik daar steeds beter toe in staat. Ik neem rust en tijd om mijn kwaliteiten, energie, waarden en drijfveren te onderzoeken. En ga daarover in gesprek met mijn directeur. Ik maak gebruik van diensten als professionaliseren@avans en Flow en bundel mijn krachten met inspirerende collega’s van andere academies.

Diezelfde ervaring zag ik terug bij de 25 (HR-)professionals die deelnamen aan de MovingTalent workshop. Aart en Linda boden hen geen nieuwe technieken en instrumenten, maar even de rust en het gesprek om op papier te zetten wat je al weet over jezelf of wat je juist nog hebt te ontdekken. De ruimte waar de workshop was droeg daar zeker aan bij. De futuristische “Round Control” in het Space Center van de Jaarbeurs bood een prima cocon voor één uurtje. Misschien een ideetje voor de nieuwe Xplora in Den Bosch?

Bekijk onze film over het congres

[wpvideo TocT1Hso]

Leave a Comment!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top